Nieuw kentekenbewijs

 

Vanaf 1 januari 2014 is de kentekencard in gebruik waarop de belangrijkste gegevens van een voertuig staan. Aanvullende gegevens zijn op te vragen via de stie van het RDW. Het vertrouwde mapje met kentekenpapieren is met de komst van de kentekencard vervallen.

Bij aankoop van een nieuwe auto ontvangt u een zogenoemd tenaamstellingsverslag. Dit verslag bevat de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. De kentekencard wordt samen met de laatste 5 cijfers van de tenaamstellingscode de volgende dag opgestuurd door het RDW. Het is belangrijk deze 9 cijfers van de tenaamstellingscode goed en apart van de kentekencard te bewaren.

De reeds afgegeven papieren, en linnen, kentekenbewijzen blijven vooralsnog gewoon geldig. De overheid gaat op een later tijdstip aangeven hoe daar mee om te gaan. Uiteindelijk wordt verwacht dat in 2019 alle kentekenpapieren zijn vervangen door een kentekencard. Het goede nieuws voor oldtimerbezitters is dat het waarschijnlijk is dat de bezitters van de oude kentekenbewijzen deze wel mogen behouden op het moment dat de kentekencard voor ieder voertuig van toepassing is.